Svend Jørgensen

 
69 år,   Aars,   Pensionist med fuldtidsjob

Byrådsposter

Medlem af Økonomiudvalget

Om Svend Jørgensen

Jeg er 69 år og har været gift med Birthe i 45 år. Vi har boet i Aars siden 1980 og har to voksne døtre, som bor med deres familier i Horsens og Hobro. 

Min erhvervskarriere omfatter 40 år i finanssektoren, heraf godt 25 år som direktør i det lokale pengeinstitut, Sparekassen Himmerland med hovedsæde i Aars. Siden 2017 direktør i en større virksomhed i Hedensted. 

Jeg har stor erfaring med bestyrelsesarbejde, dels i flere bestyrelser i finanssektoren og i private virksomheder. Flere lokale bestyrelser, blandt andet Aars Erhvervsråd i 30 år og Himmerlands Udviklingsråd i 20 år.  

Fokusområder

  • Værdig ældrepleje, bedre forhold for ældre borgere
  • Velfungerende seniorbofællesskaber
  • Mere attraktivt at flytte til kommunen for børnefamilier
  • Større udvalg af lejeboliger og byggegrunde
  • Mere ambitiøs erhvervsudvikling, fordi det skaber arbejdspladser
  • Kommunen skal væk fra landets højeste skatteprocent

Politisk erfaring

Jeg blev valgt til Byrådet i 2017 og har i perioden været medlem af Økonomiudvalget, Teknik- og Miljøudvalget og Beskæftigelsesudvalget. 
 
I Byrådet vil jeg fortsat arbejde for, at tilbagegangen i befolkningstallet skal stoppes, fordi det er ødelæggende for kommunens økonomi. Jeg mener endvidere, at en større andel af kommunens anlægsbudget skal anvendes i hovedbyen Aars, da Aars er kommunens lokomotiv. En god udvikling i Aars vil smitte af på hele kommunen. 
Jeg vil arbejde for et godt og bredt samarbejde i Byrådet, fordi et godt samarbejde er nødvendigt for en positiv udvikling i kommunen. 
 

Kontakt

  svej@vesthimmerland.dk

 

   +45 22 22 25 00